• Nederlands
 • Français
 • Español
 • -

  Een goede nachtrust nodig?

   

  Wakker liggen van iets, een super vervelende bezigheid, en blijkbaar voor menigeen zo niet onvermijdelijk dan toch zo bekend en jammer genoeg ook in meerdere of mindere mate beoefend.

  Af en toe “slechter” slapen zoals voor de student de dag voor een belangrijk examen, voor de werkzoekende de dag voor hét lang verwachte en degelijk voorbereide sollicitatiegesprek, voor de smoorverliefde de dag voor de eerste ontmoeting met toekomstige schoonouders en dan nog van een ándere cultuur, voor de werknemer de dag voor de invulling van een fantastische nieuwe management-job (járen voor gewerkt en naar uitgekeken), voor de groot-ondernemer de periode voor de lancering van een nieuwe productlijn in een overzees tropisch gebied, en ga zo maar door maken geen deel uit van het al te verspreide probleem van menig slapeloze nachten.

  Deze occasioneel slechte nachten getuigen enkel en alleen maar van goede voorbereidingen, om dagen, weken, maanden, jaren zelfs net niet hoeven wakker te liggen. Ja ze zijn de unieke voorbereiding op een comfortabel leven, netjes uitgestippeld vol heerlijke verkwikkende nachten als garantie van een naar wens verlopende carrière tot voldoening en tevredenheid van familiale en professionele omgeving. Dat occasioneel wakker worden kan als een soort nachtelijke engelachtige inspiratiebron beschouwd worden waarbij men op tijd over belangrijke elementen op een al dan niet bewuste manier ingelicht wordt die ons dan als medeverantwoordelijk of zelfs hoofdverantwoordelijk op de beste manier begeleiden naar ons beoogd succes.

  Maar wat is de betekenis dan wél van wakker liggen van? Een voorbeeld als antwoord: wanneer samenwonen met iemand aanvoelt als een geestelijk middeleeuws folterkorset dán nog is dat géén echte reden tot slapeloosheid. Want de folterkorset-organisator kan nooit of te nimmer de plaats innemen van je eigen geestelijke, mentale en/of fysieke lichaam. Tot grote spijt van …, ja, dat misschien eventueel wel, en ook dát is en blijft vaak zelfs onduidelijk tot mysterieus.

  Ha, wat zorgt er dan wel voor dat iemand óf niet makkelijk in slaap valt, óf op onmogelijke uren verschrikt wakker schiet zonder te weten waarom? En daarna nota bene met een variëteit van een aantal minuten tot enkele uren maar piekerend ligt te woelen in het toch zo zalige bed! De mooiste en duurste lakens verliezen dan ook al heel snel totaal hun romantische aantrekkingskracht en zelfs het meest gesofistikeerde met ganzenveren gevulde dekbed verliest al zijn charmes. Tja wat nu?

  Als we nu de mens even vergelijken met een elektronisch toestel. Eenvoudig. Het toestel doet het eerst wel en dan plots niet meer. De verstandige reparateur, uit de tijd dat die er nog waren en elektronische toestellen gemaakt werden in plaats van vervangen, ontdekt tot zijn grote vreugde algauw het euvel, heel eenvoudig een contactpuntje dat het niet meer doet, vergelijkbaar met voor de leek gewoon de stekker in het stopcontact!

  Wat betekent dat het probleem groot lijkt, een niet werkend toestel is overbodig, te duur en plaats-rovend, maar de oplossing dood en doodmakkelijk, het is alleen dat je ze moet vinden! Alle slapelozen van de wereld zijn dus eigenlijk hoge nood aan het lijden omdat ze allen, een eenvoudige oplossing niet zien, of misschien wel zien maar dan toch moeilijk toe te passen vinden.

  Als we de nieuwe soort heilige, Mister Google mogen geloven dan zou 10% van de bevolking in onze regionen aan slaapproblemen lijden. Let wel dit zouden dan wel enkel de bekende probleemgevallen zijn, zonder rekening te houden met slapelozen die daar liever nergens melding van maken. 1 op 10, dat wordt dan ook reeds economisch interessant! Kan wat aan verdiend worden, niet? Welke oplossingen zijn nu organisatorisch mogelijk om dit probleem bij al die mensen te helpen oplossen? Wel er staat een heel leger mensen paraat om te helpen: dokters, specialisten, psychiaters, therapeuten, osteopaten, hypnotherapeuten, apothekers, drogisten al dan niet erkend, allerhande web-shops, alternatieve behandelmethodes, cursussen, opleidingen, speciale vakantiecursussen, new-age centra, begeleide meditaties, meditatie-weken of -weekends, en ga zo maar door … .

  Daarbij komt dat er bij de apotheker een grotere keus aan oplossingen bestaat dan in om het even welke andere kleinhandel. Niet zonder de hulp van huisdokter of specialist weliswaar, hier bevinden we ons in de wereld van voorschriften. Over het eventuele nadeel en bijwerkingen van alle niet-natuurlijke beschikbare producten gaan we het nu even niet hebben.

  Maar om een passend antwoord te vinden op de vraag wat zo een groot aantal mensen dan wel ’s nachts spontaan wakker houdt kunnen we misschien beter de andere 90% bestuderen, die inslapen als engeltjes, slapen als roosjes en dan ook fris en monter ´s morgens de dag tegemoet zien en zich als het ware fluitend van opgewektheid naar hun werk begeven. Ja, U begrijpt het al dat zijn de zogenaamde toestellen die precies weten waar hun stopcontact zich ergens bevindt en dat ook enthousiast en intensief gebruiken en toepassen.

  Vergeleken met de natuur echter zijn het net bloemen die beseffen dat alles wat voor een normaal gelukkig leven nodig is dan ook altijd ten gepaste tijde op hun pad komt. Hun hartchakra staat in volle bloei en is volledig in balans met de omgeving. Na elke rustige nacht komt een nieuwe heerlijke dag volop kansen om de positieve energie met anderen te delen, en zo een harmonievol magnetisch veld te creëren waarin het aangenaam vertoeven is. Het hier en nu is zoals het hoort te zijn, de zon, de regen, de maan, alles kent zijn ritme, alles komt op tijd. Vergeleken met de dieren kennen ze de waarde van het luisteren, en zonder woorden bevinden ze zich in een begripvolle omgeving die alle energieën in de juiste banen leidt en vertrouwen schenkt door een veilige omgeving op te bouwen. Ja dat zijn de voordelen van wie al dan niet bewust al zijn persoonlijke stopcontacten actief weet te vinden en toe te passen.

  Hoe, waar en wanneer kunnen we een handige voor iedereen makkelijke te begrijpen handleiding schrijven om dit op een praktische manier toe te passen? Tja ….. daar lig ik dan toch ook even wakker van!

  Laatste artikelen

  Nieuw Leven

  Nieuw Leven

  10-11-2018
  Wat is griep?

  Wat is griep?

  01-10-2018