• Nederlands
 • English
 • Français
 • Español
 • Deutsch
 • -

  Jodium

   

  Sophie Lemajeur

  Sophie Lemajeur

  Jodium onmiskenbaar een superbelangrijk element in ons lichaam.

  Geschiedenis

  Het is een scheikundig element met symbool I en atoomnummer 53. Het element behoort tot de groep van de halogenen. Het werd pas in 1811 ontdekt door de Franse wetenschapper Bernard Courtois. Het heeft zijn naam te danken aan het Griekse woord ioειδèς voor violet, vanwege de kleur van de jodiumdamp.        

  Het is ook het element Jodium dat massaal ingezet wordt door overheden in een kernrampgebied om op die manier het lichaam te verhinderen de radioactieve jodium te absorberen. Van bescherming gesproken.

  Waarom is jodium altijd zo belangrijk voor het menselijk lichaam?

  Omdat een tekort aan jodium zeer gevaarlijk is. Men riskeert bijvoorbeeld een schildkliervergroting met slikklachten of ademhalingsstoornissen

  als nare gevolg. Gelukkig komt dit probleem in onze streken niet zo vaak voor en beschikken alle mensen over voldoende Jodium om hieraan te ontsnappen. 

  Hieraan wel, maar is dat voldoende?

   

  Een jodiumgehalte op peil garandeert immers onder andere een immuunsysteem wat voldoende sterk is. En beschermt dus het lichaam tegen ongewenste indringers, op een dergelijke manier dat het lichaam niet meer de behoefte ondervindt om zichzelf geheel of gedeeltelijk aan te vallen bij de aanwezigheid van ál te agressieve ‘bezoekers ‘.

  Een ander cruciaal lichaamsdeel in deze lichamelijke strijd na een eventuele besmetting is natuurlijk het hart. Het moet nu eenmaal over voldoende Q10 beschikken om in dit gevecht gewoon stand te houden.  

  Het is ook algemeen bekend dat het Jodium en Q10 gehalte bij onnoemelijk veel personen jammer genoeg absoluut ontoereikend is. Wat er zou moeten gebeuren om dit niveau bij allen op peil te brengen verdient dan ook ten volle zeer gespecialiseerde nationale aandacht. 

  Misschien kan een onderzoek in die richting wel een oplossing bieden tegen allerhande soorten virus-aanvallen, en kan de mens op een natuurlijke manier beschermd worden zonder ook maar énige noodzaak om volledige nationale economieën compleet en dan nog nutteloos te verlammen.

   

   

  Laatste artikelen

  Lion's Mane

  Lion's Mane

  26-04-2024
  Açai bes

  Açai bes

  13-03-2024
  Broccoli

  Broccoli

  11-03-2024
  Bitter melon

  Bitter melon

  10-03-2024