• Nederlands
  • English
  • Français
  • Español
  • Deutsch
  •  

    Sophie Lemajeur

    Sophie Lemajeur

    Cognitieve achteruitgang bij postmenopauzale vrouwen tien jaar vertragen. 

    Is een eerste ontdekking na een tweejarige studie door het ‘Reservatrol Supporting Healthy Aging in Woman’= RESHAW, aan de Universiteit te Newcastle in Australië.

    Dit betekent dus wel een nieuw optimistisch perspectief tegen deze vreselijk verontrustende én onophoudelijk groeiende dreiging die we als dementie bestempelen en onze maatschappij vooral de laatste tijd bedreigt.  

    De kansen op een Intensive Care behandeling in het ziekenhuis bij Corona-patiënten drastisch verminderen.

    Dit meldde dokter Peter van der Voort, hoofd ic van het UMCG vrijdagavond op televisie in een praatprogramma op RTL 4 bij Jinek.

    Het was hem vooral opgevallen dat bijna alle coronapatiënten op de intensive care overgewicht hadden. En overgewicht veroorzaakt een verhoogde hoeveelheid van het hormoon leptine, dat aangemaakt wordt door buikvet, in het bloed. Op basis van het onderzoek is gebleken dat embolieën bij coronapatiënten die leiden tot benauwdheid waarschijnlijk worden veroorzaakt door een verhoogde hoeveelheid van het hormoon leptine in het bloed. Het meest belovende middel om de verhoogde hoeveelheid leptine tegen te gaan lijkt volgens onze arts resveratrol te zijn. Dit is te koop bij de drogisterij en bij de apotheek. Hij heeft dan ook goede hoop dat als je dit product preventief inneemt, en zelfs na infectie maar vóór de symptomen, het ziektebeeld danig kan beïnvloeden waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de ic moet. Bovendien is resveratrol net als Vitamine C een sterk antioxidant. Ook brengt het meer evenwicht en balans in de toestand van het bloed zelf.

    Opgelet, voor wie enkel interesse heeft in de natuurlijke vorm en niet de synthetische, heb aandacht voor de verpakking.  

    Opgelet: trans-resveratrol is synthetisch en kan samen met medicijnen schade berokkenen! Bij deze vorm van resveratrol dient U eerst uw arts te raadplegen. 

      

     

     

    Laatste artikelen

    Açai bes

    Açai bes

    13-03-2024
    Broccoli

    Broccoli

    11-03-2024
    Bitter melon

    Bitter melon

    10-03-2024
    PUUR

    PUUR

    09-12-2023