• Nederlands
 • English
 • Français
 • Español
 • Deutsch
 • -

  Resveratrol Update

   

  Sophie Lemajeur

  Sophie Lemajeur

  De hoopvolle mededeling van Peter van de Voort, hoofd Intensive Care van het UMCG bij Jinek in de maand mei van dit jaar werd naar aanleiding van een maandenlang wetenschappelijk onderzoek door hoogleraar Jolanda Smit extra bevestigd. Wat concreet betekent dat Resveratrol voor 99% de werking van een virus afremt. Een hoopvol nieuws in deze enge Corona-tijd. Ook werd meegedeeld dat het nog enkele jaren zal duren voor een resveratrol-medicijn op de markt zal verschijnen. Maar de verwachtingen in de medische wereld blijven dus al bij al toch nog enorm positief.

  Resveratrol in de voedingssupplementenwereld, er worden 2 verschillende soorten aangeboden. 

  Met name de natuurlijke versie en de synthetisch geproduceerde trans-resveratrol. Voor deze laatste versie is het belangrijk te weten dat een dagelijkse dosis van 150 mg per dag niet mag overschreden worden. Bij de natuurlijke resveratrol, en de resveratrol verkregen uit fermentatie is geen maximun vastgesteld. Het is dus enorm belangrijk aandacht te hebben voor de verpakking (etiket) van een voedingssupplement alvorens het in te nemen!  In verband met de exacte dagelijkse hoeveelheid die zonder gevaar voor het creëren van andere kwalen mag ingenomen wordenHet is dan ook niet te verwonderen dat er in Frankrijk, in de streek van de French Paradox, waar mensen met grote regelmaat rode wijn drinken en dus ook jarenlang geregeld hun vaste dosis resveratrol innemen, véél meer mensen genezen van Corona dan eraan sterven. (French Paradox slaat op het feit, voor de eerste maal door de Ierse dokter Samuel Black in 1819 genoteerd, dat de Fransen over het algemeen voeding met veel verzadigde vetten eten, maar weinig aan hartkwalen lijden.)

  Andere gezondheids-voordelen van resveratrol   

  • Resveratrol heeft een antioxidant werking, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
  • Bij ongemakken rondom de menstruatie
  • Polyfenolen, waaronder resveratrol, hebben een gunstige invloed op hart- en bloedvaten.

  Waneer is een aanvulling nuttig?

  Wanneer je veel van je lichaam vraagt, zoals bij sport, stresssituaties of zwaar lichamelijk werk, kun je baat hebben bij extra antioxidanten zoals bijvoorbeeld resveratrol.

  Resveratrol in je voeding

  In verschillende voedingsmiddelen zit van nature resveratrol. In blauwe druiven, blauwe bessen, cranberries, aardbeien, pinda’s en cacao zitten bijvoorbeeld kleine hoeveelheden.

  Op TV terugkijken?

  Mocht je het interview van 21 oktober bij Eva Jinek willen terugkijken, dan kan dat via deze link:

  www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5191772/virusremmer-peter-van-der-voort-jolanda-smit-coronavirus-resveratrol

   

   

   

  Laatste artikelen

  PUUR

  PUUR

  09-12-2023
  Teunisbloem

  Teunisbloem

  09-07-2023
  Cranberry

  Cranberry

  09-07-2023
  Sarsaparilla

  Sarsaparilla

  12-11-2021