• Nederlands
 • English
 • Français
 • Español
 • Deutsch
 • -

  Magnolia Bast Extract

   

  Sophie Lemajeur

  Sophie Lemajeur

  Soorten en geschiedenis.

  De Magnolia is de naam van het typegeslacht van de Magnoliafamilie, Magnoliaceae, beverboom in het Nederlands. De bloemsoort behoort tot de oudste gekende bloemen ter wereld. Ze heeft evenwel haar naam te danken aan Pierre Magnol, 1638-1715, een Franse dokter en botanicus uit Montpellier. Het geslacht Magnolia telt ongeveer 300 soorten welke in verschillende tijdstippen tussen 1753 en 1975 zowel andere naamsoorten als onderverdelingen kenden. Denken we hier bijvoorbeeld aan namen zoals Linnaeus, 1753, Jussieu, 1789, De Candolle, Blume, 1823, Spach, 1838, Baillon, 1866,  Dandy, 1927, Hu, 1940, Cheng, 1951, samen met andere Chinese auteurs, en tenslotte Lozano, 1975. Rekening houdend met het feit dat deze lijst dan ook nog eens onvolledig is, kan men makkelijk begrijpen dat de Magnolia een fascinerende bloemsoort is, ten volle de menselijke aandacht waardig.

  Geneeskundige voordelen

  Reeds eeuwen nuttig in de traditionele geneeskunde van China en Japan verdient vooral de geneeskracht van de Magnolia Bast Extract onze aandacht. Bij ons in het Westen zijn de gunstige effecten voor de gezondheid van de twee belangrijke werkstoffen magnoliol en honokiol uit de Magnolia Bast pas onlangs bekend.

  Het extract wordt zowel als uitwendig als inwendig gebruik ingezet.

  In crèmes wordt het extract door zijn opmerkelijke antibacteriële activiteit heel erg geapprecieerd als wapen tegen acne, vroegtijdige veroudering, en levert het een enorme bijdrage tot het herstel van een jeugdige, elastische huid. 

  Als extract in de voedingssupplementenwereld biedt het een scala aan voordelen:

  1. Ademhaling: de anti-inflammatoire invloed geeft voordeel bij astmapatiënten, en vermindert elke slechte adem door de ziektekiemen te doden. 
  2. Hart en bloedvaten: magnoliabast extract heeft een verlagende invloed op te hoge bloeddruk.
  3. Lever: mangoliabast extract beschermt de lever. Wat dus erg belangrijk is, en op die manier een uiterst geschikt preventiemiddel tegen veel nare gevolgen te wijten aan een slechte lever, waaronder ook kanker. Vandaar dat de magnoliabast ook bekend staat als rem op kankergroei.
  4. Tevens is de magnoliabast een sterke antioxidant en biedt op die manier een ideale bescherming aan alle cellen en weefsels in ons lichaam door het wegwerken van vrije radicalen.
  5. Op geestelijk vlak helpt de magnoliabast angst- en depressieve gevoelens te verminderen.
  6. Ook tijdens de menopauze helpt de magnoliabast alle nadelige verschijnselen drastisch te verminderen. Dit is heel belangrijk omdat die verschijnselen anders levenslang moeten geneutraliseerd worden. Beter op tijd de koe bij de horens vatten en het probleem op tijd op te lossen dan hiervoor levenslang krijgen.
  7. Ook vertraagt de magnoliabast de o zo gevreesde actuele ziekte Alzheimer.   

   

   

  Laatste artikelen

  Lion's Mane

  Lion's Mane

  26-04-2024
  Açai bes

  Açai bes

  13-03-2024
  Broccoli

  Broccoli

  11-03-2024
  Bitter melon

  Bitter melon

  10-03-2024